на живо

"Левски" призова феновете да спазват противоепидемични мерки на мача с "Лудогорец"

"Сините" припомниха, че на трибуните трябва да се спазва дистанция и да се носят маски

Lap.bg

Футболният "Левски" излезе с обръщение към феновете часове преди мача срещу "Лудогорец" от десетия кръг на Първа лига. Ръководството на "сините" припомни на почитателите, които ще присъстват по трибуните на стадион "Георги Аспарухов", че трябва да спазват въведените мерки за ограничение на разпространението на коронавирус. 

Според разпоредбите на Министерство на здравеопазването на трибуните за футболни мачове може да присъстват фенове, които заемат 30% от капацитета на стадиона. Те трябва да спазват социална дистанция от 1,5 м и да носят маски. 

Снимка: Lap.bg

"Уважаеми привърженици,

Във връзка със заповед № РД-01-748 от 02.09.2021 г. на Министерството на здравеопазването и получено писмо в клуба от Столична регионална здравна инспекция от 29.09.2021г. Ви призоваваме за стриктно спазване на противоепидемичните мерки преди , по време и след мача срещу „Лудогорец“ на 3 октомври от 20:15 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Призоваваме Ви за спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 метра при влизане и излизане от стадиона, използване само на седящи места при заемане на всяка трета седалка на стадиона и носене на защитни маски за лице.

Благодарим Ви за разбирането!

Само „Левски“!", пишат "сините".

Снимка: Lap.bg

Три родни клуба вече бяха глобени от здравните власти заради неспазване на мерките по трибуните - ЦСКА за дербито с "Левски", "Локомотив" София след мача със "Славия", който се отличи с бой между привържениците и "Локомотив" Пловдив след сблъсъка с "Ботев". 

Глобите са между 500 и 2000 лв.