на живо

"Левски" пуска в продажба по-малко от 1000 билета за дербито с ЦСКА

В Сектор "А" ще бъдат настанени фенове с абонаментни карти

"Левски" пуска в продажба по-малко от 1000 билета за дербито с ЦСКА

От "Левски" ще пуснат в продажба по-малко от 1000 билета за сектор "Б" за дербито с ЦСКА в неделя, научи bTV. За сектор "А" няма да се продават пропуски, а там ще бъдат настанени привържениците с абонаментни карти.

"Сините" ще предоставят и 2000 билета на ЦСКА, които сами трябва да организират продажбата им. Цените са 10 и 15 лева.

От днес билети ще се продават в интернет, а утре и в неделя в магазина на стадион "Георги Аспарухов".

Феновете ще се завърнат по стадионите официално от утре, след като по-рано днес здравните власти обявиха ново разхлабването на мерките срещу пандемията. 

На трибуните ще се допускат зрители, които заемат 30% от капацитета на стадиона или до 1000 човека на сектор. Всички привърженици ще трябва да спазват социална дистанция от 1,5 м помежду си и да носят маски. Мярката важи само за събития, които се провеждат на открито. 

Снимка: Lap.bg

В края на октомври 2020 г. правителството затегна противоепидемичните мерки и забрани на фенове да присъстват по трибуните на спортни събития. До момента тази мярка не беше преразглеждана.

Всякакви спортни дейности в страната бяха преустановени от март до юни 2020 г. Част от федерациите предпочетоха да прекратят шампионатите. Футболът се завърна у нас с доиграване в Първа и Втора лига, като беше позволено на феновете да присъстват на трибуните при строги ограничения - запълнен капацитет до 30% (или до 1000 човека на сектор), носене на маски и социална дистанция. Видимо част от тези рестрикции не се спазваха.

Снимка: Lap.bg

Новите шампионати стартираха при същите правила, които останаха в сила до 29 октомври, когато отново беше въведена забрана за посещение на спортни събития.