на живо

"Левски" разгроми "Спартак", 17-годишен блесна с два гола

Феновете на "сините" счупиха ограда

Отборът на "Левски" разгроми "Спартак" Варна с 5:1 в Балчик в мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на България по футбол. Франко Мазурек откри резултата за "сините" в 29-ата минута с хубав удар с левия крак от границата на наказателното поле. Дени Алар вкара втория гол в 42-ата с глава след центриране отляво на Иван Горанов.

През първата част завърналият се под рамката на вратата на "Левски" Николай Михайлов нямаше почти никаква работа. В 50-ата Насиру Мохамед използва шанса си да започне титуляр и след като бе изведен сам срещу вратаря на "Спартак" Иван Иванов не сгреши за 3:0.

Резервата Мартин Петков вкара в 56-ата минута, а секунди по-късно 17-годишният футболист отбеляза и още един за 5:0. В 64-ата минута Ивайло Русев вкара от малък ъгъл почетен гол за варненци след слаба намеса на Михайлов.

В 74-ата минута двубоят беше спрян от главния съдия Станислав Тодоров. Феновете на гостите счупиха телена ограда и опитаха да провокират привържениците на "Спартак". Запалянковците бяха разделени с полицейски кордон, но започнаха да хвърлят предмети и бе хвърлена една бомбичка, която избухна съвсем близо до футболисти на терена.

В друг 1/16-финал "Миньор" Перник отстъпи като домакин на "Ботев" Пловдив с 1:2. Виана откри за "канарчетата" в 9-ата минута, но само три по-късно Йосифов изравни за перничани. Развръзката дойде в края на мача, когато Виана вкара в 81-ата минута.