на живо

"Левски" разтрогна с Георги Георгиев

Вратарят най-вероятно ще продължи кариерата си в "Черно море"

"Левски" се раздели с вратаря Георги Гергиев. Контрактът между двете страни е прекратен по взаимно съгласие, а националът по всяка вероятност ще продължи кариерата си в друг елитен тим - "Черно море".

31-годишният Георгиев подписа с "Левски" в края на февруари, като допреди това носеше екипа на "Славия". Стражът си тръгва от "синия" клуб, след като записа 6 мача за "Левски" в Първа лига, последният от които при загубата с 1:2 от "Локомотив" Пловдив.

"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ благодарят на Георги Георгиев за всеотдайността със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи.", написаха от "Левски" в официалния си сайт.

Раздялата с Георгиев означава, че 26-кратните шампиони ще гласуват доверие на Николай Михайлов. Опитният вратар започна като титуляр и изведе отбора с капитанската лента в последната контрола на "Левски" срещу "Витоша" Бистрица, спечелена с 2:1.

32-годишният страж понесе куп критики заради наднорменото си тегло, което треньорът Георги Тодоров определи като "обидно". Михайлов обаче се е подложил на строга диета в паузата между сезоните и е свалил 22 кг.

Тагове: