на живо

Приходите на "Левски" за юли са почти един милион лева

Отново най-много са постъпленията от фенските кампании

Lap.bg

Почти един милион лева са приходите на футболния "Левски" за месец юли, става ясно от справката на клуба, публикувана в социалните мрежи. Постъпленията в касата на "сините" са 985 616 лева, а разходите - 896 376 лева.

Едва за втори път в последните пет месеца клубът отчита повече приходи от разходи. Първият такъв случай бе през май, когато приходите на "Левски" надхвърлиха 1.5 млн. лева.

От натрупаните 985 хил. лева за юли 56% са благодарение на феновете и техните дарения, закупени билети, абонаментни карти и фен артикули. Близо 300 хил. лева са дошли от транш за телевизионните права.

"Продажбата на абонаментни карти е реализирала приход в размер на 284,805.79 лв. - почти колкото прихода от ТВ права. Към момента са продадени 2305 абонаментни карти. Показахме какво можем и сме сигурни, че 2700 до мача с "Берое" са напълно постижима цел", пишат от клуба.

Изпълнителният директор на клуба Павел Колев обяви, че натрупаните задължения от февруари насам са над 4 милиона лева. "Левски" си постави за цел да намали бюджета с 30%.