на живо

"Левски" с бюджет от 12 милиона лева за следващия сезон (ВИДЕО)

Има няколко оферти за Божидар Краев, разкри Красимир Иванов

Lap.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Красимир Иванов съобщи, че бюджетът на "Левски" за следващия сезон ще бъде около 12 милиона лева.

"Бюджетът на отбора за следващата година е около 12 милиона лева в разходната му част. Поставили сме си за цел за първи път от десет години клубът да излезе на печалба", заяви Иванов.

"Пожелавам си през следващата година клубът да покаже характер във всички свои дейности, непримиримост и дух", каза още той. 

Той призна, че Спас Русев досега не е давал лични пари за отбора: "Тръст Синя България и Спас Русев не са налели лични пари в последната година. Проблемът е, че ние работим в по-различна среда спрямо европейските клубове. При нас от медийни права генерираме малко над 6 % от нашите приходи. Голямото предизвикателство е да работим при условия, в които се разчита главно на договори от спонсорство, реклама и дарения от собствениците. Ние трябва да залагаме на тази част с по-добри и по-дългосрочни взаимоотношения с рекламодатели, а не с еднократни дарения, които да спасяват положението в даден момент", обясни Иванов.

"В тази връзка привличането на нови инвеститори е логичната цел, която клубът се и поставил. Водени са разговори в тази насока, но към момента няма с какво да се похвалим. Но очевидно имаме нужда от свежа кръв, за да намалим задълженията и да стоим адекватно на конкуренцията на пазара, да подобрим и материалната база", допълни той.

"Засега фокусът ни е краткосрочен, защото трябва първо да поставим основата на новия отбор, да изградим връзката с школата и да спазваме финансовата рамка, с която работим", каза още изпълнителният шеф на "сините".

Той призна, че има интерес към Божидар Краев и в клуба вече са постъпили оферти: "Към Краев има голям интерес. Има получени оферти за негов трансфер. Той е основен състезател за отбора. Не сме си поставяли за самоцел разделянето с него. Ако получим добра финансова оферта, ще я разгледаме. Ако се стигне до продажба, ще трябва веднага да намерим човек, който да го замести", обясни Иванов. 

В "Левски" са дискутирали и темата за създаването на Б-отбор, но на този етап идеята е замразена по финансови причини. 

"Дискутирали сме вътрешно план за Б-отбор. Има необходимост, за да може нашите юноши да играят футбол на професионално ниво. Това изглежда резонно, но е и финансово предизвикателство. По-скоро на този етап сме заели позицията да премислим добре, за да не се превърне това в камък. Финансовият риск на този етап изглежда е по-голям на този етап", обясни Иванов.

Изпълнителният директор на "Левски" обяви, че след напускането на Георги Чиликов главен скаут на клуба е Кирил Вангелов. Той каза още, че на този етап няма вероятност Станимир Стоилов да се завърне на "Герена" като старши треньор.

Иванов увери, че клубът работи и по маркетинга на клуба: "В процес сме на разглеждане на различни опции. Можем да подобрим и артикулите, които се продават. Целта ние да предлагаме това, което най-много се търси, на добра цена", каза той.