на живо

"Левски" с първа победа през сезона. Постигна я като гост на "Монтана"

"Сините" разгромиха съперниците си с 4:0

Lap.bg

В четвъртия кръг на Първа футболна лига "Левски" записа първата си победа за сезон 2020/2021. "Сините" надиграха с 4:0 "Монтана" като гост.

Тимът от София за последно спечели своя среща на 28 юни - срещу "Берое" в Стара Загора. От тогава "Левски", който е в тежко финансово състояние от началото на годината и футболистите не са получавали заплатите си за няколко месеца, натрупа 5 загуби и 1 равенство. 

В Монтана обаче "сините" успяха да вкарат първи гол на тима, който през настоящия сезон се завърна в елита, в 28-ата минута. Стайн Спиерингс се разписа след грешка на защитата на "Монтана". 

4 минути преди края на първото полувреме Паулиньо направи резултата 2:0, а в 47-ата минута Спиерингс записа и втори гол на сметката си.

Снимка: Lap.bg

Крайното 4:0 за "Левски" оформи Ивайло Найденов. Той се пребори за топката на границата на наказателното поле на домакините и с неспасяем шут я прати във вратата.

Така "сините" вече имат 4 точки в актива си и са на 9-о място в класирането. Загубата е първа за "Монтана" през кампанията. Тимът от Северозапада е 7-и с 5 точки.

Снимка: Lap.bg

В следващия кръг "Левски" посреща "Етър", а "Монтана" гостува на ЦСКА 1948.