на живо

"Левски" с втори успех при Стоянович, Ейолфсон герой

"Сините" обърнаха "Дунав" за крайното 2:1

levski.bg

"Левски" спечели с 2:1 гостуването си на "Дунав" Русе в среща от четвъртия кръг на Първа лига. "Сините" изоставаха в резултата близо час, но стигнаха до пълен обрат. В герой за тима на Славиша Стоянович се превърна исландският национал Холмар Ейолфсон, който отбеляза победното попадение.

С успеха "сините" излязоха на върха в класирането, като имат 10 точки. Заемащият втората позиция тим на ЦСКА е с 9 пункта и утре домакинства на "Славия".

"Дунав" е с 3 точки, които отреждат на тима 12-а позиция във временното подреждане.

Резултатът на Градския стадион в Русе беше открит от домакините. Седем минути след началото на второто полувреме Цветкович фаулира Светослав Ковачев на границата на наказателното поле, главният съдия Станислав Ставров прецени, че фаулът е в очертанията на пеналта и отсъди дузпа. Божидар Васев стреля от бялата точка в левия ъгъл на вратаря на "Левски" и реализира за 1:0.

Снимка: levski.bg

В 59-ата минута Жорди Гомес намери Жерсон Кабрал зад дъгата на наказателното поле и холандецът с изстрел от над 20 метра изравни резултата.

В 77-ата минута Габриел Обертан пропусна да се разпише - шутът на французина отдалеч срещна напречната греда на вратата на "Дунав". След това Патев изчисти лошо топката, тя попадна у Кабрал, той центрира към Холмар Ейолфсон и исландецът донесе победното попадение за "Левски", като вкара с глава от два метра.

Снимка: levski.bg

Състави

"Дунав": Филип Димитров; Христо Попадийн, Георги Динков, Мартин Ковачев, Божидар Васев; Петър Патев; Борислав Балджийски, Светослав Ковачев; Мухамеду Мустафа, Бранимир Костадинов

"Левски": Мартин Полачек; Ивайло Найденов, Холмар Ейолфсон, Аймен Белаид, Милош Цветкович; Жорди Гомес, Кали Тиам; Габриел Обертан, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал; Станислав Костов

Тагове:

@