на живо

"Левски" се подсили с бразилец, последно играл за участник в Лига Европа (ВИДЕО)

"Сините" привлякоха бившия играч на украинския "Зоря" - Пауло Виктор де Менезеш Мело

"Левски" се подсили с бразилското крило Пауло Виктор де Менезеш Мело, който за последно е носил екипа на украинския "Зoря" Луганск. Той e третото ново попълнение на "сините" след защитника Аймед Белаид, който идва като свободен агент, и Станислав Костов - нападател, пристигнал от "Пирин" Благоевград. Дооворът му е 3-годишен.

Като юноша Мело излиза от школата на гранда "Коринтианс", а освен това носи екипите на още три отбора в родината си: "Америка" Натал, "Рио Кларо" и "Португеза".

През 2016 г. той преминава от "Коринтианс" в "Зоря" Луганск и изиграва 48 мача за украинския тим, а също така е част от тима, който в последните два сезона се настани трайно сред водещите в страната.

Основната му позиция е дясно крило, а от 1-и януари е прекратил договора си с украинците. Интересното е, че според статистиката не е особено резултатен за атакуващ играч, както и асистенциите му не са кой знае колко. В "Левски" обаче имат сериозна нужда от нови играчи за тази позиция.

Паулиньо, както предпочита да бъде наричан, е третият футболист от "Зоря" Луганск, който пристига в българското първенство след защитниците на "Лудогорец" Игор Пластун и друг бразилец - Рафаел Форстър.

Тагове:

@