на живо

"Левски" се позабавлява с "Черно море"

"Сините" спечелиха с 5:1

Lap.bg

"Левски" разгроми "Черно море с 5:1 в мач от 33-ия кръг на Първа лига. Това е първи домакински успех за "сините" през 2019 г., а победата е втора от два мача след уволнението на Георги Дерменджиев.

Три кръга преди края на сезона "Левски" си подпечата третото място, като е с 11 точки пред четвъртия "Берое" и на четири от втория ЦСКА. "Берое" има 54 точки, "Ботев" е пети с 50, а "Черно море" е шести с 48.

В зависимост от развоя на финала за Купата на България между пловдивските "Ботев" и "Локомотив" третата позиция в класирането ще осигури или директно участие в квалификациите на Лига Европа, или бараж срещу победителя в долната осмица.

"Левски" поведе с 2:0 до седмата минута още с първите си два точни удара в срещата на "Герена". Първо Станислав Костов с глава откри резултата, а след това Паулиньо удвои след центриране на Илия Юруков. Пет минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа след контакт между Пламен Димов и Станислав Иванов.

"Сините" продължиха стопроцентовата си ефективност в нападение и Мариани вкара за 3:0 в 31-ата минута при третия точен удар в мача.

Снимка: Lap.bg

Вратарят на гостите Георги Китанов, който днес стана баща, се намеси за първи път едва в 39-ата минута при удар на Станислав Костов. До края на полувремето и Тиам имаше възможност да вкара, но от няколко метра не уцели вратата.

Секунди след подновяването на играта Станислав Костов вкара втория си гол в мача за 4:0. "Левски" стигна до пети гол в 82-ата минута, когато Станислав Иванов се разписа с глава, а няколко по-късно Дани Кики вкара почетно попадение за "Черно море" след центриране на Мартин Минчев.