на живо

Левски ще иска служебна победа срещу Лудогорец, ако Моци играе

БГНЕС

Ръководството на ПФК Левски е напът да поиска служебна победа от мача с Лудогорец ако Козмин Моци вземе участие в мача. Бранителят бе наказан само с една среща лишаване от състезателни права заради червения си картон срещу Литекс. Припомняме, че след като получи картона Моци размаха средни пръсти към публиката, което бе уловено и от телевизионните камери.

По този повод председателят на тръст "Синя България" публикува позицията си във Фейсбук и обяви, че ще предложи на УС на Левски да поиска служебна победа ако Моци играе срещу сините. Ето публикацията на Васил Колев:

"(На вниманието на Ангел Петричев, този вещ познавач на дисциплинарния правилник):
Член 27, ал. 3:
(3) Когато на състезател по време на среща е показан картон
(жълт или червен) и между двете полувремена или след края
на срещата той допусне провинение, описано в допълнителен
доклад и/или видеозапис, то тогава поотделно се налага
наказание и глоба за получени/те по време на срещата картон/и
и за провинението, описано в доклада/ите и/или видеозаписа.

Доколкото аз като пълно аматьорче чета и разбирам за разлика от доказания професионалист Петричев, то според този член Моци хем трябва да бъде наказан за червения картон, хем за жестовете след това. А те са описани в чл. 21, ал. (б)
б) Когато съдията не е санкционирал провинението:
- ССП за определен брой срещи или период от време;
- при случай на обида, заплаха, брутално поведение, изразени
публично, към публика, състезатели, служебни или длъжностни
лица;

Тоест уважаемият г-н Моци трябва да отнесе минимум два мача за ДВЕ отделни прояви, без да броим връщането от тунела, за да изгледа мача, което също е забранено. Така че утре ще предложим на УС на Левски, ако г-н Моци играе в неделя, Левски да се обърне към ФИФА или Абитражния съд в Лозана и да иска служебна победа, защото г-н Моци играе неправомерно, тъй като БФС не е приложил собствения си правилник. Веднъж имахме намеса на ФИФА при случая "Кишишев", да видим сега."