на живо

"Левски" ще отказва ЦСКА от титлата

Време е за последното, решително дерби през сезона

Lap.bg

Време е за последното дерби между "Левски" и ЦСКА за този сезон. Тази вечер от 18 ч. "сините" приемат "червените" на националния стадион "Васил Левски", а изходът от срещата ще има ключово значение за титлата в Първа лига.

Преди три дни "Левски" и "Лудогорец" завършиха 1:1 в Разград и ЦСКА вече е само на една точка от върха.

По същото време "орлите" гостуват на "Ботев" в Пловдив. Ако разградчани победят, а "армейците" загубят, то воденият от Стойчо Стоев тим ще спечели осма поредна титла на България. 

Отборът на ЦСКА е изправен пред огромно изпитание - трябва да пребори себе си и да забрави за предишните си колебливи мачове. От трите дербита с "Левски" през сезона "червените" взеха само точка и все още не са отбелязали гол.

Снимка: Lap.bg

Треньорът Добромир Митов разчита на завръщането на капитана Николай Бодуров, който пропусна последните мачове заради физически проблем. Кристиян Малинов изтърпя наказанието си и също ще може да играе срещу "сините".

"Левски" има минимални шансове за второто място и избягване на баража за Лига Европа. В момента "сините" са на 6 точки от градския си съперник и се нуждаят от две победи в последните два мача.

Единствената въпросителна пред треньора на символичните домакини Георги Тодоров е включването на голмайстора Станислав Костов. Наставникът разкри, че нападателят е на инжекции и не е ясно дали ще успее да изкара пълни 90 минути срещу ЦСКА.

Снимка: Lap.bg

"Играем за нас и търсим победата. Ще се радвам, ако откажем ЦСКА от титлата. Щом ние не можем, да се надяваме те да не я спечелят.", добави Тодоров.