на живо

"Левски" ще спира хулиганите, върви към персонализация на билетите (ВИДЕО)

Павел Колев: Няма как да толерираме подобно поведение по трибуните

"Левски" ще спира хулиганите, върви към персонализация на билетите (ВИДЕО)

"Левски" ще спира футболните хулигани! Клубът не толерира поведението на "сините" привържениците, които се сбиха в трибуните по време на шампионатния двубой срещу "Ботев" Пловдив, загубен с 1:2. За да се справят с проблема, от "Левски" вървят към персонализиация на билетите, което означава, че те ще се продават само срещу лична карта.

Това заяви пред медиите изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев след днешната среща на Управителния съвет. Той допълни, че скоро клубът ще излезе с позиция и по темата за съдийството.

"Ще излезем с позиция по две основни теми. Първата е инцидентите по време на мача с "Ботев" Пловдив, а другата е свързана с явната според нас съдийска тенденция от старта на сезона. За феновете – ние като клуб няма как да толерираме подобно поведение, въпреки че става въпрос за наши привърженици и конфликт, който тлее между тях от много години. Най-важното около, което се обедини Управителният съвет, а и беше подкрепен от Надзорния съвет, че ние като клуб ще вървим постепенно към персонализация на билетите, което значи, че ще продаваме билети само срещу лична карта. Това можем да го синхронизираме с членските карти и най-вероятно ще прибегнем да продаваме билети за домакинства и гостувания само с абонаментни и членски карти. На нашия стадион няма да имаме проблем с идентификацията и си запазваме правото да конкретизираме извършителите, а освен да търсим отговорност от тях, да им се налага и забрана за посещаване на мачове”

"Сблъсък не очаквахме и не сме предупредили позицията, но те знаеха, че ще има напрежение. Предвид условията, там проблемът беше сериозен и те ни казаха, че са взели всички мерки. Ние го правим преди всеки мач, когато гостуваме в провинцията.

"Пред нас полицията не е казвала, че не знае. Ние ги предупредихме ясно, че очакваме проблем. Най-малкото защото нещо подобно се случи и в Монтана. Това беше изречено от нас като ръководство. Ние непрекъснато водим разговори, но поне до момента няма полза от тях и това, което се случи в "Коматево" не води натам. Трудно ми е да си обясня как само представители на една от фракциите са задържани, но това е към органите на реда. Опасения имаме и затова ще вземем мерките, за които говорим. Оттук-нататък билети в свободна продажба за гостуване няма да бъдат продавани, а само срещу абонаментна или членска карта. Критиките от Националния клуб на привържениците (НКП) бяха една от темите, които говорихме. Не ни притесняват, но смятаме, че това е сериозен проблем, който трябва да бъде решен”.

"Относно съдийството? Това, което ще отправим като послание е, че в пореден мач се допускат грешки в ущърб на "Левски" и това повлиява на крайния резултат. Не мога да кажа умишлени ли са тези решения, но тези въпроси са към съдийската комисия.", коментира Колев.