на живо

"Левски" си тръгна от Турция с победа

"Сините" биха "Верес" в последна проверка

"Левски" завърши с победа лагера си в Турция преди подновяването на сезона в Първа лига. "Сините" успяха да се наложат с 2:1 над украинския "Верес". 

Това е и първа победа за тима от стадион "Георги Аспарухов". До тук "Левски" записа 4 равенства и 1 загуба от турския "Генчлербирлиги". 

"Сините" поведоха още в първата минута. Автор на попадението стана Марин Петков след грешка на противника. 

Снимка: Lap.bg

В средата на първото полувреме българският тим получи възможност да изпълни дузпа заради игра с ръка на противник. Младият Асен Митков обаче не затрудни вратаря на "Верес" Юшчишин.

До края на полувремето "Верес" изравниха. Михаил Сергийчук прати топката във вратата на Николай Михайлов след подаване на Кобак.

Именно той получи червен картон в началото на второто полувреме. 

Снимка: Lap.bg

Победата за "сините" дойде в 62-ата минута. Уелтън проби добре по лявото крило. Бразилецът успя да премине покрай трима играчи в черно и пусна успореден пас на голлинията към границата на вратарското поле. Там връхлиташе Здравко Димитров, който със силен удар прати топката в мрежата за успеха с 2:1.

"Сините" се прибират в София по-късно днес. Първият им мач след подновяването на първенството е на 19 февруари с "Локомотив" Пловдив. Седмица преди това тимът ще бъде представен официално в контролен мач срещу "Пирин" Благоевград. 

Тагове:

левски