на живо

"Левски" спечели Купата на София по баскетбол в колички (ВИДЕО)

"Сините" триумфираха след 3 победи от 3 мача

"Левски" спечели Купата на София по баскетбол в колички (ВИДЕО)

"Левски" спечели първото издание на международния турнир по баскетбол в колички - Купата на София. "Сините" триумфираха след успех над "София-Балкан" с 58:44.

Столичният гранд грабна трофея след 3 победи от 3 мача. Медалите бяха връчени лично от селекционера на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски.

"За мен беше изключително специално. Аз му казах, че съм горд да се запозная с него, защото той е един велик треньор.", коментира един от основните играчи на "сините" - Георги Иванов.

Всички баскетболисти на колички играят с мисията - да покажат света по свой собствен начин. "То е много шаблонно, обаче няма невъзможни неща! Това е, което аз искам да кажа. Емоцията е уникална, просто елате и опитайте.", каза още Иванов.

Голямата цел на БКХУ "Левски" остава закупуването на специализиран бус, който да се ползва от "сините" и националния отбор. Преди да се насочат към нея, от "Левски" събраха необходимата сума за специална количка на 16-годишния Цветомир Цветков - играч на столичния тим и национал. Тогава благодарение на клуба, репортаж на bTV и съпричастността на дарителите, мечтата на талантливото момче се сбъдна!"

КАК ДА ПОМОГНЕТЕ НА БКХУ "ЛЕВСКИ" - ВИЖТЕ ТУК!