на живо

"Левски" срещу "Локо" Пловдив: Последна надежда или нов подвиг

Двата тима излизат един срещу друг в реванш от полуфиналите за Купата на България

Lap.bg

Крачката към финала в турнира за Купата на България по футбол ще бъде направена днес (23 юни). А към едно от двете места на важния мач са е отправили "Левски" и "Локомотив" Пловдив.

Преди две седмици "черно-белите" победиха с 2:0 своя съперник в Града под тепетата, а днес битката се пренася на стадион "Георги Аспарухов". И обещава да бъде зрелищна!

"Сините" са в неизгодна ситуация да наваксват изоставане в резултата. Но пък вече треньорът е друг, а отборът записа първа победа за годината - срещу "Арда", и равенство 3:3 в дербито с ЦСКА. 

Мачът ще бъде специален за капитана Живко Миланов, който ще изиграе последната си среща с фланелката на "Левски" преди да сложи край на кариерата си. Тимът от стадион "Георги Аспарухов" игра на финал в турнира преди две години, когато загуби от "Славия" след изпълнение на дузпи. Трофеят пък не е бил в "синята" витрина от 2007 г. насам.

Снимка: Lap.bg

Именно такъв подем и класиране за важния мач би осмислил тежкия период на стадион "Георги Аспарухов". От началото на годината клубът изпитва финансови трудности, като играчите не са взимали възнаграждения от няколко месеца. 

В "Локомотив" настроението е различно. "Смърфовете" триумфираха в турнира преди година за първи път и все по-уверено гледат към втората си Купа на България. Резултатът от първата среща им дава спокойствие.

Снимка: Lap.bg

Изглежда, че Бруно Акрапович е насочил всички сили към турнира, тъй като в последните два мача тимът от Пловдив записа равенство с ЦСКА и загуба от "Славия".

По един играч ще отсъства и в двата отбора. "Локо" гостува в София без Малембана, а "Левски" продължава да е без Деян Лозев.

Развръзката на полуфинала ще стане ясна след 20:30 ч. днес.