на живо

"Левски" стана шампион по баскетбол на колички (ВИДЕО)

"По-важното е да дойдат хората и да опитат", заявиха баскетболистите на шампионите

"Левски" стана шампион по баскетбол на колички (ВИДЕО)

Баскетболен клуб за хора с увреждания "Левски" е новият шампион на България. "Сините" успяха да победят миналогодишния първенец "София Балкан" с 63:51 в столичната зала "Триадица".

Срещата предложи множество емоции, а до самия край властваше интригата. "Левски" пропиля добър аванс от 15 точки, но в края момчетата в "синьо" се мобилизираха, за да грабнат отново титлата. 

"Много искахме да си върнем титлата, тъй като вярваме, че имаме най-добрите играчи в България", заяви след успеха треньорът на "Левски" Владимир Искров.

За неговите момчета победата е важна, но над нея стои каузата. А тя е свързана с осигуряването на достъп до спорт на все повече хора с увреждания.

"Имам огромно желание да имаме едно добро първенство с конкуренция. За мен това е по-важното - да дойдат хората и да опитат", каза след победата баскетболистът Георги Иванов, който спечели и наградата за Най-полезен играч на шестото държавно първенство.

"Вече имаме хора, които искат да идват в залата, защото са ни видели някъде и след толкова години смятаме, че това е успех", добави треньорът на "Левски".

"Сините" продължават с кампанията си за набиране на средства за закупуване на специален бус, който да използват те и националния отбор. Необходимата сума е 40 000 лв.

Шампионите отпразнуваха успеха си на стадион "Георги Аспарухов", където бяха приветствани от феновете преди футболния мач "Левски" - "Лудогорец".