на живо

Левски стартира със само 20 души. Сърджан Лукин е с тежка травма (ВИДЕО)

Люпко Петрович определи отбора като "неквалитетен".

Lap.bg

Левски стартира подготовка за новия сезон с група от 20 души. Първата тренировка на отбора се проведе на тренировъчния терен на ст. „Георги Аспарухов” под ръководството на старши треньора Люпко Петрович и помощник треньора Асен Букарев.

От заниманието отсъстваха Сърджан Лукин, Радослав Цонев, Мехди Бурабия, Александър Александров, Венцислав Христов, Бабатунде Адениджи, Джереми Де Нойер, Боян Йоргачевич, Джъстин Менголо, Александър Любенов и Хеан Деса. На облекчен режим днес тренираха Деян Иванов, Мики Орачев и Борислав Цонев. 

Снимка: Lap.bg

Централният защитник Лукин е с тежка травма и е аут от терените между 3 и 6 месеца.

„Лукин дойде контузен. Не мога да повярвам, че професионален футболист не е казал на лекарския щаб, че има травма. Няма да играе между три и шест месеца. Трябва да вземем не един, а два стопера“, заяви старши треньора на „сините” Люпко Петрович.

Левски повече няма да разчита на Джъстин Меноголо, след като Петрович разкри, че камерунецът не влиза в плановете му за новия сезон. Радослав Цонев също напуска отбора след изтичането на договора му в края на месеца.

Мехди Бурабия е с контузия на ръката и за момента бъдещето му в отбора е неясно. Още един напускащ е вратарят Александър Любенов. По-дълги почивки са дадени на Александров, Христов, Де Нойер, Йоргачевич и Деса. 
Снимка: Lap.bg

„Много от футболистите ги няма. Лукин е контузен, Бурабия е счупил ръката си, докато е карал колело в планината. Хеан Деса няма виза и затова не е тук. Не знам как ги подписват тези договори“, каза още Люпко Петрович.

Старши треньорът беше категоричен, че клубът ще трябва да набележи за трансфер футболисти на всички постове за подсилване на тима преди участието му в предварителните кръгове на Лига Европа.  Петрович определи настоящия състав като „неквалитетен”.  Първият лагер на "сините" ще е в Правец. 

Снимка: Lap.bg


В заниманието днес се включи и испанският халф Мигел Бедоя, който напуска тима след изтичането на контракта му в края на месеца и ще се присъедини към кипърския Аполон Лимасол.

Помощник треньорът Елин Топузаков също отсъства от тренировката на „сините”, като единственият помощник треньор в щаба на Петрович днес беше Асен Букарев.  

Видео: