на живо

"Левски" взе хубав реванш във Вечното дерби (ВИДЕО)

"Сините" спечелиха с 3:1

"Левски" победи ЦСКА с 3:1 (28:26, 22:25, 25:17, 25:23) във втория епизод от Вечното дерби в мъжкия волейбол. В мач от 16-ия кръг на НБЛ играчите на Владимир Николов взеха реванш за загубата със същия резултат през есента.

Това е 11-и успех за "сините" в първенството, като с пет загуби и общо 31 точки заемат трета позиция във временното класиране. ЦСКА запазва второто си място с тринадесет победи, три загуби и 37 точки.

Снимка: Lap.bg

Двата отбора направиха много интересен мач в зала "Универсиада", като без третия гейм, в който "сините" имаха пълно надмощие, другите три бяха доста оспорвани.

Срещата започна по-добре за "Левски", но опитният отбор на ЦСКА стопи разликата в края на първия гейм. Така се стигна до няколко изравнявания на резултата, но все пак домакините измъкнаха първата част с 28:26.

Снимка: Lap.bg

Във втория гейм ролите се размениха и ЦСКА бе отборът, който контролираше играта. В края Трифон Лапков и Смилен Мляков опитаха да направят обрат, но това не се случи и гостите изравниха резултата след 25:22.

ЦСКА поведе с 3:0 точки в началото на третия гейм, но след това изведнъж играта на "червените" рухна и до края му те бяха просто спаринг партньор на съперника си. След 25:17 "Левски" поведе с 2:1 гейма.

Снимка: Lap.bg

Четвъртият гейм бе равностоен до 6:6, след което ЦСКА започна да трупа аванс. Играчите на Александър Попов водеха с 16:12 и 20:15 точки, но тогава на сервис за "Левски" застана ветеранът Мляков. Той изпълни няколко добри начални удара и с тях "сините" успяха да изравнят за 21:21. Това бе решителният момент в мача и след два поредни силни сервиса на Лапков "Левски" поведе с 24:22, а секунди след това домакините успяха и да спечелят мача.

Най-резултатни в мача с по 22 точки бяха Лапков и Мляков.