на живо

"Левски" трябва да плати 1 млн. лева на Петър Хубчев и щаба му?

От клуба отказаха да коментират под претекст, че информацията не е нова

Lap.bg

"Левски" трябва да плати 1 млн. лева на бившия си треньор Петър Хубчев. Според информация на вестник "Тема спорт", световната футболна централа ФИФА е разпоредила двете страни да изчистят финансовите си отношения.

bTV потърси за коментар "сините", като изпълнителният директор в оставка Павел Колев заяви, че няма да коментира, тъй като информацията за задължения към специалиста не е нова. Той нито потвърди, нито отрече размера на сумата.

Снимка: Lap.bg

Петър Хубчев беше треньор на "Левски" от 15 май 2019 г. до 12 юни 2020 г. Той беше заменен начело на "сините" повече от година преди договорът му да изтече. По неофициални данни "сините" дължат на специалиста 18 заплати от по 35 000 лв. С възнагражденията на помощниците му, сумата нараства до близо 1 млн. лева.

Ако информацията за решението на ФИФА се потвърди от централата, то "сините" може да обжалват пред Спортния арбитражен съд. 

Снимка: Lap.bg

"Левски" е в тежка финансова криза и се издържа предимно от дарения на фенове от началото на 2020 г. Тогава от клуба се оттегли основният спонсор - фирма за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от родната прокуратура Васил Божков. В последствие приближеният до него Георги Попов предаде мажоритарния пакет с акции на Наско Сираков. 

Новото ръководство на няколко пъти заяви, че води преговори с Хубчев и е близо до постигане на разбирателство с него и щаба му.