на живо

"Левски": Продължаваме с всички сили да се борим за лиценза

Клубът със съобщение до синята общественост

БГНЕС

"Левски" продължава да се бори за своя професионален лиценз. Това заявиха от клуба в официално съобщение на сайта си по повод появилата се по-рано днес информация в някои медии, че ръководството на "сините" обмисля отказване от професионалния си лиценз и слизане в Трета лига, за да се намалят драстично разходите и да се овладее финансовата криза на "Герена".

Публикуваме съобщението, адресирано до синята общественост, без редакторска намеса:

"Левскари,

Обръщаме се към Вас директно и открито, призовавайки Ви да не се поддавате на "провокативни" новини. Уверяваме Ви, че Клубът продължава да води с всички сили битката за своя професионален лиценз.

Спазвайки своето обещание за откритост и прозрачност, в седмицата на най-святия християнски празник – Великден, мажоритарният собственик на "ПФК Левски" Наско Сираков ще представи пред синята общественост всички подробности около случващото се в "ПФК Левски", пише в съобщението.

Снимка: БГНЕС

В началото на 2020 г. "Левски" изпадна в тежка финансова криза, като се издържа предимно от дарения на фенове. Тогава от клуба се оттегли основният спонсор - фирма за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от родната прокуратура Васил Божков. Впоследствие приближеният до него Георги Попов предаде мажоритарния пакет с акции на Наско Сираков.