на живо

"Левски" вкара 2 на "Дунав" при официалния дебют на Делио Роси

Яблонски и Буш донесоха трите точки за "сините"

Lap.bg

"Левски" спечели втората си победа в Първа професионална футболна лига на България, след като победи с 2:0 "Дунав" Русе в мач от петия кръг. Срещата беше официален дебют за Делио Роси като наставник на "сините".

"Левски" започна по-активно от гостите си и в първите десет минути създаде три добри положения, но стигна само до един удар и той беше спасен от Станислав Антонов. "Дунав" пък отговори в 19-та минута, когато Бранимир Костадинов задържа топката в наказателното поле на домакините и стреля, но ударът му беше блокиран от Давид Яблонски. След 20-та минута обаче темпото спадна значително и повече положения нямаше.

Снимка: Lap.bg

"Левски" започна и втората част като първата, но този път създаде и положения. Най-активният в редиците на домакините Габриел Обертан получи извеждащ пас от Васил Панайотов в 50-та минута и стреля към далечния ъгъл на вратата на "Дунав", но топката мина на сантиметри от дясната греда на вратата на Антонов. Пет минути по-късно пък Давид Яблонски получи топката след центриране на далечна греда, но защитник на "Дунав" изби от голлинията.

Русенци получиха най-добрия си шанс за гол в 62-та минута. Васил Шопов проби по дясното крило, стигна до аутлинията и върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където непокрит беше Диян Димов. Той обаче стреля много неточно.

Давид Яблонски откри резултата в 69-та минута. Роман Прохазка центрира в наказателното поле след нарушение срещу самия него, а чешкият централен бранител засечен топката от воле и я прати в мрежата на гостите с невероятен фалц. "Левски" поведе с 1:0 и успокои феновете си.

Снимка: Lap.bg

В 83-та минута Обертан пропусна трето чисто положение. При бърза контраатака Антонио Вутов напредна по лявото крило и пусна топката към непокрития французин, който стреля с първото докосване на топката, но ударът му беше отразен от Антонов.

"Левски" оформи крайния резултат в 90-та минута, когато Антонов не успя да улови топката при слаб удар на Жорди Гомес, а от това се възползва Серджиу Буш.