на живо

"Левски" задлъжнял с 14 млн. лв. за 18 месеца

Клубът трябва да покрие общо 18,3 млн. лв.

"Левски" е увеличил дълговете си с 14 млн. лв. само в рамките на година и половина. Това стана ясно от данните, изнесени на Общото събрание на клуба.

Към 31 декември 2014 г. сумата е била 10,8 млн. лв. Дванайсет месеца по-късно тя набъбва до 15,4 млн. лв. А  през лятото на миналата година, когато Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов дадоха безвъзмездно своите акции на Спас Русев, дълговете вече са в размер на 24,7 млн. лв.

 

Днес ръководството се похвали, че задълженията са редуцирани с 5,8 млн. лв . Това се е случило благодарение на рекламния договор с "Виваком". Наскоро бе съобщено, че по силата на контракта стадионът вече ще се казва "Арена Виваком Георги Аспарухов", а в замяна в касата ще влизат по 2 млн. лв. на година.

Останалите дългове в размер на 18,3 млн. лв. се състоят от следните пера: 2,2 млн. лв. търговски заеми, 2,8 млн. лв. данъци и 13,4 млн. лв. към различни доставчици. Именно в последната сума се включват задълженията за построяването на новия сектор "А" - 12,5 млн. лв.