на живо

Левски запази аванса на върха след минимална победа

"Сините" надвиха Локомотив (Пловдив) на "Герена"

levski.bg

Левски победи Локомотив Пловдив с 1:0 на "Герена" в мач от 15-ия кръг на "А" футболна група.

"Сините" записаха девети пореден мач без загуба в елита и с 31 точки запазиха лидерската си позиция с аванс от 4 точки пред Литекс. "Смърфовете" пък допуснаха първо поражение след три мача и останаха седми с 18 точки.

Столичани имаха предимство през първото полувреме, но гостите пропуснаха най-чистото положение. В деветата минута Димо Бакалов изведе в чиста позиция Стефан Велев, който шутира по тревата от десетина метра, но Боян Йоргачевич показа страхотен рефлекс и с плонж в ляво успя да избие.

Левски отвърнаха две минути по-късно с опасен удар на Умар Диаби от 6-7 метра с глава след центриране от дясно, но топката премина край целта.

До почивката "сините" стигнаха до още няколко ситуации в наказателното поле на съперника, но така и не успяха да затруднят вратаря на пловдивчани Ясин Ел Харуби.
През втората част играчите на Левски отново бяха по-активни, докато Локомотив предимно се защитаваше и разчиташе на редки контраатаки.

Единственото попадение дойде в 77-ата минута. След центриране от дясно на Живко Миланов, Мики Орачев стреля с глава, Ел Харуби само успя да избие, но право към непокрития Мигел Бедоя, който на празна врата направи добавка от 3-4 метра за 1:0.

Така "сините" взеха реванш от Локомотив за загубата в Пловдив с 0:1 на 23 август, което е и последното поражение на отбора в "А" група.