на живо

Левски записа пълен обрат в контрола

Нар с първи гол за "сините"

Facebook

Левски победи румънския Поли (Тимишоара) с 2:1 в контролна среща по футбол, играна в Турция по време на подготвителния лагер на двата отбора. Това е трета поредна победа на "сините" в контролите на турска земя след победите над Тобол (Казахстан) с 2:0 и над ФК Александрия (Украйна) с 3:2.

В 26-та минута румънците поведоха в резултата с красив гол на Еверон Писас, който от наказателното поле с точен диагонален удар прехвърли вратаря на "сините" Боян Йоргачевич и топката се спря в горния десен ъгъл - 1:0 за Поли.

Левски стигна до обрат само за седем минути. В 30-та минута привлеченият през този месец ганайски нападател Франсис Нар изравни с точен удар по тревата след чудесен пас на френския полузащитник Мехди Бурабия.

В 33-та минута след изпълнение на ъглов удар и сериозно неразбирателство в румънската защита топката попадна в румънския защитнник на "сините" Сърджан Лукин, който я изпрати в мрежата на своите сънародници - 2:1 за Левски.

През второто полувреме играта бе сравнително равностойна, но по-чистите положения бяха за Левски. В 55-та минута Божидар Краев с пас по тревата изведе Мигел Бедоя в наказателното поле, испанецът напредна и се опита да прокара топката между краката на вратаря на румънците, който обаче изби в ъглов удар. В 86-та минута отново Левски бе близко до нов гол - Мигел Бедоя изведе Санти Нгом сам срещу вратаря, но ударът на бразилеца бе доста слаб и румънският вратар спаси. Така последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 2:1 за Левски.