на живо

"Левски" започна без Мапуку и Вутов

Йоргачевич и Нар изненадващо тренираха на "Георги Аспарухов"

"Левски" се подсили с две нови попълнения - Иван Горанов и Антонио Вутов - и се събра за първа лятна тренировка. Горанов, който е юноша на клуба, идва от "Локомотив" Пловдив и подписа за 3 години. Вутов, чиято кариера също стартира на стадион "Георги Аспарухов", е преотстъпен от "Удинезе" до края на сезона. 

Останалите нови в "Левски" са нападателите Жуниор Мапуку и Серджиу Буш, както и халфът Георги Ангелов. Мапуку пропусна първото занимание, тъй като се прибира от Франция утре. Вутов също не тренира, а само подписа личния си договор.

В групата от 22-ма играчи бяха Галин Ташев и Илия Димитров, които се завръщат след година под наем в "Локомотив" София. Изненадващо със съотборниците си се готвеха вратарят Боян Йоргачевич и крилото Франсис Нар, за които се тиражираше, че ще бъдат освободени.

Амаду Сукуна беше по екип, но не тренира с отбора, което засилва спекулациите, че на него няма да се разчита. Шведският защитник Симон Сандберг, който лекува травма, също беше на "Герена", но не участва в сесията.

На първата тренировка не дойдоха Александър Александров, Сашо Александров, Бабатунде Аденижди, Антон Огнянов, както и капитанът от миналия сезон Веселин Минев, който е освободен. Договорите на Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Сърджан Лукин и Антонио Аниете пък изтекоха и те са свободни агенти.

Утре "сините" заминават на лагер в Правец, където ще играят контроли с "Черно море" и сръбския "Радник" Сурдулица. На 19 юни "Левски" ще разбере своя противник в Лига Европа, а първият мач от турнира е на 29 юни.