на живо

Левски започна годината с 8:0

"Сините" разгромиха Вихрен в контрола

БГНЕС

Отборът на Левски стартира новата година с гръмко представяне. "Сините" постигнаха убедителна победа с 8:0 срещу Вихрен (Сандански) в първата си контрола по време на зимната пауза в "А Група". Това бе и първата среща, макар и неофициална, която бе ръководена от новия треньор на софийския гранд Стойчо Стоев. Двубоят се игра пред 1500 зрители на градския стадион в Сандански.

Валери Домовчийски отбеляза хеттрик за успеха. Нападателят бе точен на два пъти през първото полувреме (8', 10') и един път през втората част (75'). По един гол за гостите вкараха Луис Педро (29'), Илия Димитров (52'), Роман Прохазка (55'), Радослав Цонев (60') и Мигел Бедоя (80').

Като титуляри в състава на Левски започнаха новите футболисти Боян Йоргачевич, Александър Александров и Емил Нину. Първият остана на вратата до 30-ата минута, тъй като той и останалите му колеги Пламен Илиев и Александър Любенов получиха по половин час игра. Александров и Нину пък бяха заменени в 41-ата минута. Сред стартовите единайсет на столичани бе и преминалият пробен период в Ювентус и Манчестър Сити Божидар Краев.

Участие в двубоя не взеха Владимир Гаджев, Георги Сърмов, Веселин Минев и Наджиб Амари.

Това бе единствената контрола на Левски по време на лагера в Сандански, който приключва днес. В неделя "сините" заминават за Анталия, където ще се проведе втората част от подготовката.

Тагове:

левски вихрен