на живо

"Левски" започва подготовка без Миланов и трима чужденци

Петър Хубчев: Знае се какви са изискванията в "Левски"

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Петър Хубчев заяви, че отборът му ще започне подготовка без капитана си Живко Миланов и трима играчи от чужбина - Холмар Ейолфсон, Паулиньо и Франко Мазурек.

"Всички хора, които искахме да са тук са тук. Живко Миланов ще се включи от утре, а двама души, ще бъдат тук на 10 януари с мое разрешение. Новите попълнения ще са тук за първата тренировка", заяви Хубчев на срещата с медиите преди първата за 2020 г. тренировка.

"Сините" завършиха 2019 г. на второ място в класирането на Първа лига. В актива си те имат 13 победи, 4 равенства и 3 загуби, които се материализират в 43 точки. "Левски" изостава на 5 точки от лидера "Лудогорец" и изпреварва с 2 "Локомотив" Пловдив.

"Няма спокойна тренировка и подготовка. Селекцията е отворен процес, всички налични футболисти ще започнат подготовка с нас, възможно е да има футболисти дадени под наем, до два дни се надявам да видим резултат. Нека да видим в какво функционално състояния са Славчев и Лозев. Знае се какви са изискванията в "Левски" Искам пълно себераздаване, в тренировките, и в мачовете, всичко друго освен шампион и купа не се брои в отбори като "Лудогорец", ЦСКА и "Левски", каза той.

"Хората, които сме искали да са тук са в съблекалнята. За мен е важно да се подготвим, важно е да се подготвим и да сме здрави за мачовете. Всички мачове са еднакво важни. Ще тренираме на високи обороти, което носи и малко рискове, но се свиква с това", добави той.

Снимка: Lap.bg

На 13 януари започва първият подготвителен лагер на "Левски", който ще се проведе в град Сандански. Отборът се прибира в София на 23 януари 2020 г.

На 27 януари "Левски" пътува за Алания, Турция, където ще бъде вторият подготвителен лагер. Спортно-техническият щаб е предвидил четири контролни срещи, като съперниците и датите ще бъдат оповестени допълнително. На 7 февруари отборът се прибира в София.