на живо

"Левски" завърши лагера в Хърватия със загуба

"Сините" отстъпиха на "Сараево" с 0:1

Facebook

"Левски" загуби от "Сараево" с 0:1 в последната си контрола от зимната подготовка в Хърватия. Единственото попадение в мача бе отбелязано от Харис Ханджич в 56-ата минута.

Така равносметката на "сините" от подготовката е две загуби и три поредни победи. "Левски" отстъпи с 1:2 на словенския "Домжале", след което се наложи с 1:0 над полския "Подбескидзе", победи с 2:1 словенския "Копер" и с 1:0 "Олимпия" Любляна.

До средата на полувремето и "Левски", и "Сараево" разчитаха на здрави единоборства, а в 21-ата минута дойде първата по-сериозна опасност пред вратата на босненския тим. Здравко Димитров си освободи пространство за изстрел, който обаче бе блокиран от бранител. Отбитата топка стигна до Мартин Райнов, който също стреля, но без резултат.

Снимка: levski.bg

Осем минути по-късно Живко Атанасов имаше възможност да реализира, но ударът му мина на сантиметри от целта.

В 31-ата минута Илия Димитров бе потърсен с центриране в наказателното поле, но нападателят на "сините" остана под топката. Десетина минути по-късно Марин Петков засече центриране отляво, но вратарят Владан Ковачевич спаси.

Снимка: Facebook

През втората част босненците стартираха по-агресивно и организираха няколко опасни атаки. Така в 56-ата минута "Сараево" поведе с първия си точен удар от началото на срещата. Харис Ханджич бе изведен зад гърба на защитата в синьо и реализира за 1:0. 

В 60-ата минута Джуканович бе изведен на чиста голова позиция, но Звонимир Микулич се намеси решително. Малко по-късно в игра се появи и испанският защитник Начо Монсалве, който направи неофициален дебют за "Левски".