на живо

Лидерът Меси нападна медиите: Покажете респект (ВИДЕО)

Аржентинецът обяви бойкот на четвъртата власт

Звездата на Аржентина Лионел Меси демонстрира лидерските си умения, след като тимът записа убедителна победа над Колумбия с 3:0 в мач от квалификациите за Мондиал 2018.

След срещата нападателят на "Барселона" се появи в залата за пресконференции заедно с целия състав. Като говорител на групата Меси реши да защити своя съотборник Есекиел Лавеци, когото медиите в страната обвиниха, че е пушил марихуана в тренировъчната база.

Капитанът на Аржентина заяви, че журналистите не показват достатъчно респект и целият тим обявява бойкот на четвъртата власт.

"Взехме решение да не говорим повече пред медиите. Получихме много обвинения, много неуважение и все пак никога не казахме нищо. Съжаляваме, че нещата трябва да се случат по този начин, но нямаме друга възможност", каза Меси.

"Знаем, че много от вас нямат нищо общо с дадената ситуация, но нахлуването в нечии чужд живот е изключително неприятно", завърши аржентинецът.

Журналистът от месното радио "Метри" Габриел Анельо обвини Лавеци в използването на забранени вещества преди двата квалификационни двубоя срещу Бразилия (0:1) и Колумбия.

Футболистът на "Хебей Чайна Форчън" бе категоричен, че смята да съди Анельо за разпространяване на лъжлива информация, която наранява семейството му и може да му коства работата.