на живо

"Лудогорец" в търсене на нов подвиг в Европа

Родният шампион с тежка задача в реванша срещу "Копенхаген"

Lap.bg

Тази вечер от 22:05 ч. "Лудогорец" излиза срещу "Копенхаген" в търсене на нов подвиг в евротурнирите. Първият мач от 1/16-финалите на Лига Европа в София завърши със загуба от 1:2 за българския шампион. Реваншът в Дания няма да бъде никак лек за "орлите", които имат да наваксват пасив от два гола на чужд терен.

В лагера на шампионите са оптимисти за положителен изход от сблъсъка, но в лицето на датчаните ще срещнат домакин, който не допусна нито едно попадение в собствената си врата в груповата фаза на Шампионската лига. 

Очакванията са треньорът Георги Дерменджиев да направи две промени в стартовия си състав за днешния двубой. По всяка вероятност голмайсторът от първия мач Клаудиу Кешеру ще започне като титуляр за сметка на Върджил Мисиджан, а Игор Пластун ще замени Хосе Паломино в защитата на "орлите".

Добрите новини за "зелените" са, че треньорът на "Копенхаген" Столе Солбакен няма да може да разчита на Уилям Квист и Ян Грегуш, които изтърпяват наказания.

За да продължи напред в Лига Европа, "Лудогорец" трябва за пореден път да пренапише историята на родния футбол. Нито един български отбор досега не е успявал да продължи напред в евротурнирите, след като е загубил като домакин първата среща. А опитите са цели 52.