на живо

Лигата по американски футбол влага 250 млн. долара в борбата с расизма

Те ще бъдат част от специален фонд

Лигата по американски футбол ще вложи 250 млн. долара в борбата срещу расизма в САЩ. Средствата ще са част от специален фонд и ще бъдат изплатени за период от десет години. Те са за "подкрепа на борбата със системния расизъм и исторически несправедливости спрямо афроамериканците".

През миналата седмица от НФЛ обявиха, че протестът по време на химна е разрешен. Пръв така коленичи вече бившият играч на "Сан Франсиско 49-ърс" Колин Каперник през май 2018 г.

По-рано този месец две от големите звезди на лигата - Патрик Махоумс и Одел Бекъм-младши призоваха НФЛ да "осъди расизма и системното подтискане на тъмнокожите".

Протестите в САЩ не спират от 25 май насам, когато Джордж Флойд почина след арест, при който органите на реда превишиха правомощията си.

"НФЛ и клубовете в нея ще продължат съвместната си работа с играчите, за да подкрепят програми, свързани с правосъдието, реформите в полицията, образователния и икономическия напредък. Освен чрез финансов ангажимент, НФЛ ще използва всички свои медийни канали, за да повиши осведомеността и да насърчи образованието по въпросите, свързани със социалната справедливост и единството на феновете.", пишат от лигата по американски футбол.

Тагове: