на живо

"Лил" разби "Сент Етиен", нигерийски нападател прави фурор за домакините (ВИДЕО)

"Песовете" записаха втора победа за сезона в Лига 1

Отборът на "Лил" реагира перфектно след изненадващата загуба с 0:1 от "Амиен" преди десетина дни и надигра категорично с 3:0 гостуващия "Сент Етиен" в среща от третия кръг на френския футболен шампионат. Домакините организираха далеч по-опасни атаки от съперника си на стадион "Пиер Мороа" и както при дебютното си домакинство за сезона срещу "Нант", отново бяха изключително ефективни при завършването им.

"Лил" увеличи серията си до 6 поредни шампионатни успеха на своя стадион, но още по-впечатляващо е, че вторият от миналия шампионат не е губил от "Сент Етиен" вече в 17 последователни домакински срещи от 2001 година насам.

Снимка: Getty Images

Много силно за "песовете" отново игра Виктор Осимхен. 20-годишният нигерийски централен нападател, който бе привлечен от белгийския "Шарльороа" за 12 млн. евро, отбеляза две попадения във вратата на "зелените", въпреки че дори не започна мача сред титулярите на своя тим. В 19-ата минута той замени принудително получилия контузия Лоик Реми и 18 по-късно даде аванс на "Лил", овладявайки топката в наказателното поле след подаване на Домагой Брадарич и пращайки я с уверен завършващ удар във вратата.

Снимка: Getty Images

Най-чистото положение за гостите през първата част, а и в целия мач, опропасти Денис Буанга, който от 10 метра стреля над вратата.

След почивката "Сент Етиен" вдигна оборотите и макар домакините да нямаха удар в първите 20 минути на второто полувреме, стигнаха до удвояване на преднината в 69-ата минута. Джонатан Бамба се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него на опитния Дебюши.

Снимка: Getty Images

След още пет минути крайният изход от двубоя стана ясен за всички, наблюдаващи го. Този път десният бек Мемет Челик центрира, Осимхен пое топката с гръб към вратата, но още с второто си докосване я изстреля по тревата в далечния ъгъл за 3:0. Нигерийският национал започва кариерата си в "Лил" по феноменален начин, като това бе четвъртото му попадение в първите три кръга на Лига 1.

За "Сент Етиен" поражението е първо в новото издание на първенството, както и първо след 6 поредни шампионатни визити без загуба. "Лил" записа втори успех и с 6 точки се изкачи сред първите шест в класирането.

Снимка: Getty Images

Тагове:

Лига 1