на живо

"Лил" се провали у дома срещу "Мец"

Домакините дори не отбелязаха гол срещу един от най-слабите отбори в Лига 1

Getty Images

Най-силният домакин от началото на сезона в Лига 1 - "Лил", допусна изненадваща грешка в съревнованието с "Мец" от 13-я кръг, завършило при нулево равенство. Тимът на Кристоф Галтие, който страда най-вече от липса на добри резултати при гостуванията си, този път разочарова феновете и на стадион "Пиер Мороа", въпреки че съперникът не игра впечатляващо. "Лил" остава само с една победа в последните си девет мача от всички турнири, докато "Мец" продължава да дава позитивни сигнали за развитието си, като е загубил само два пъти в последните седем кръга.

Шампионът в Лига 2 от сезон 2018/19 игра обещаващо в началните 20 минути, когато често владееше топката и я използваше за добре построени нападения. Впоследствие обаче играчите на Венсан Оньон тотално отстъпиха контрола над мача на домакините. Техният най-добър шанс през първата част се откри пред голмайстора Виктор Осимен, но негов чудесен удар от въздуха бе спасен от Александре Укиджа.

През втората част "Лил" продължи да бъде безидеен в нападение, но имаше две възможности след центрирания от ъглов удар. Нито Жозе Фонте, нито колегата му в защита Габриел обаче успяха да затруднят Укиджа. Така за първи път през сезона "Лил" не отбеляза гол при свое домакинство, след поне две попадения във всяко от първите шест (5 победи). Тимът на Галтие има 19 точки в актива си и заема трета позиция във временното класиране, но до края на кръга поне 6 отбора могат да го изместят.

"Мец" записа пета точка от седем гостувания в шампионата и едва за четвърти път от старта на сезона не допусна гол във вратата си, макар до момента да е с една от най-слабите защити. Новаците събраха 13 точки и се измъкнаха от зоната на изпадащите, изкачвайки се до 17-о място преди двубоя на "Тулуза" срещу "Монпелие" в неделя.

В други срещи от съботната вечер "Монако" записа пета победа в последните седем кръга, печелейки у дома срещу "Дижон" с 1:0 чрез гол на Александър Головин. "Червено-белите" излязоха осми в таблицата, докато "Страсбург" вече е 16-и след 4:1 като домакин на последния "Ним". "Анже" запазва второто си място, вземайки точка при нулевото равенство като гост на друг тим, правещ силен сезон до момента - "Реймс", който е на пета позиция. 

Тагове:

Лил Мец