на живо

"Лил" се съвзе с неочаквана победа в Страсбург

"Мастифите" прибраха трите точки след пълен обрат

Twitter

"Лил" записа една от най-малко очакваните си победи от старта на сезона в Лига 1. Тимът от Северна Франция, който загуби във всеки от предходните три кръга, спечели с 2:1 като гост на "Страсбург", постигайки едва втория си успех далеч от дома във френския шампионат. И то срещу един от най-добрите домакини - "синьо-белите" бяха надиграни на "Стад дьо ла Мейно" за трети път в 11 срещи и бяха спечелили шест от предишните седем двубоя пред своите фенове.

Отборът на Кристоф Галтие не блестеше с играта си, но показа характер и се измъкна от затруднено положение, след като още в 12-ата минута подари на опонента си първия гол в мача. Ренато Санчес се подхлъзна пред наказателното поле, а топката попадна в Адриен Томасон, който веднага стреля покрай Майк Менян за осмия си гол в Лига 1 през сезона.

След почивката Галтие засили офанзивната мощ на "Лил" с включването на Жонатан Иконе, който се появи в 59-ата минута и шест по-късно асистира на Габриел. Бразилецът изравни чрез великолепен изстрел с глава. Иконе вече има пряко участие във всеки от последните 6 шампионатни гола на своя тим с две попадения и четири асистенции.

Пълният обрат бе фиксиран от Виктор Осимен в 80-ата минута. Нигериецът се разписа за 11-и път в Лига 1, преодолявайки Матс Селс от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Лионел Карол. "Лил" спечели в Елзас за първи път от 22 март 2008 година, след като загуби три пъти в предишните четири визити на "Страсбург". "Синьо-белите" не триумфираха в пети пореден сблъсък от съперничеството с "мастифите".

"Лил" изскочи на четвъртото място с 34 точки, една повече от петия "Монпелие". А "Страсбург" остава девети с 30 точки в актива си, губейки за втори път в последните шест кръга на Лига 1.