на живо

Линдзи Вон пред bTV: Винаги ми е приятно да се връщам в България

Шампионката в ските сподели кой е най-тежкият момент в живота ѝ

btvnovinite.bg

Шампионката в ските Линдзи Вон даде специално интервю за bTV преди стартовете от Световната купа в Банско. Тя сподели, че винаги ѝ е приятно да се връща в България. Вон призна кой е бил най-тежкият момент в живота ѝ, както и най-красивият.

Как си, Линдзи?
Благодаря, добре!

Вече имаш няколко победи тук в Банско и дори апартамент.
Да, спечелих апартамент преди няколко години, но не съм го виждала още. Вече разговарях с хората тук и мисля тези дни да отида да го разгледам.

Има ли специална връзка между теб и българските ски писти?
Всеки път, когато съм в България, се чувствам много добре. Винаги ме посрещат много топло на летището и феновете винаги са били страхотни и много ме подкрепят. Мисля, че това е много добра връзка и винаги ми е приятно да се връщам тук.

Помниш ли първия си урок по ски?
Баща ми винаги е бил този, който ми даваше уроци по ски, когато бях дете. Не помня точно първия път, когато съм се качила на ски, но ми е казвал, че съм била на две години и половина. Израснала съм със ските в Минесота, в Бъкхил. Баща ми винаги е бил моят инструктор.

Днес твоите родители сигурно много се гордеят с теб?
Да, всъщност и двамата ми родители са много горди с мен, но баща ми е бил състезател в младите си години и знаете ли, те дойдоха в Кортина, когато подобрих световния рекорд, и на двата шампионата след това също. Да, наистина много се гордеят с мен и мисля, че постигнах много повече отколкото въобще са очаквали.

Кой от твоето семейство е най-добрият ти приятел?
Моите сестри – Карен и Лора. Не мога да спомена само един човек, защото и двете са ми еднакво близки. С цялото ми семейство съм близка, много сме преживели заедно. Нашите родители са разведени. Преместихме се от Минесота в Колорадо и много неща се случиха в живота ни. Винаги сме се подкрепяли една друга и те са най-добрите ми приятелки.

Кой е най-трудният момент в живота ти?
Може би когато контузих коляното си за втори път миналата година. Това беше най-тежкият момент за мен. Най-трудното нещо, което преживях, наистина най-трудният момент в живота ми.

А най-красивият момент?
Най-прекрасният е... Всъщност са два - на Олимпиадата, когато спечелих златен медал, и когато подобрих световния рекорд.

Новата ти страст е гмуркането.
Да.

Остава ли ти време за това?
Последните две години след контузията имах много повече време, защото не можех да тренирам и тогава прекарвах страшно много време в океана, във водата, но се надявам през лятото да ми остане време. Харесва ми да бъда във водата, да виждам различни риби, акулите и е наистина голямо забавление, надявам се да ми остане време за него.

А играеш ли голф?
Мъничко. Не съм много добра, но се опитвам.

Благодаря ти.
Благодаря.

Тагове:

ски линдзи вон