на живо

Линдзи Вон се завърна с 13-о място в Алтенмаркт-Цаухензее

Спускането бе спечелено от австрийката Кристине Шайер

Getty Images/Guliver Photos

Американката Линдзи Вон записа първо участие през сезона, след като се възстанови от фрактура на ръката, получена през ноември. Олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 финишира 13-а с изоставане от 1.54 сек. в спускането за Световната купа в Алтенмаркт-Цаухензее (Австрия).

Стартът изненадващо бе спечелен от представителката на домакините Кристине Шайер. 22-годишната австрийка записа първа победа в едва 12-ото си състезание при най-силните алпийки, след като преодоля трасето за 1:21.15 минута. Шайер изпревари с 39 стотни от секундата Тина Вайратер от Лихтенщайн. Трета на 54 стотни завърши Жаклин Уайлс от САЩ.

24-годишната Уайлс се спусна с номер 26 и записа най-добро класиране в кариерата си, след като за първи път намери място на подиума и едва за втори път влезе в топ 10.

Носителката на Световната купа за миналия сезон Лара Гут (Швейцария) се нареди четвърта на 55 стотни.

В генералното класиране за Световната купа лидерка е специалистката в техничните дисциплини Микаела Шифрин (САЩ) с 1008 точки, следвана от Гут с 693 точки и Щухец с 584 точки.

В подреждането в дисциплината спускане води Щухец с 345 точки, пред Гут със 180 точки и София Годжа (Италия) със 175 точки.