на живо

Провокация на Набил Фекир предизвика ексцесии в дербито на Рона (ВИДЕО)

Срещата между "Сент Етиен и "Олимпик" Лион се доигра след едночасово прекъсване

"Олимпик" Лион разгроми "Сент Етиен" с 5:0 като гост в дербито на Рона от 12-ия кръг на Лига 1, но срещата на "Жофроа Гишар" ще се запомни не толкова с категоричния успех на тима от Лион, колкото с провокацията на Набил Фекир и прекратяването на мача.

5 минути преди края на двубоя авторът на последния гол - Набил Фекир, ядоса до краен предел феновете на домакините при радостта си и привържениците нахлуха на терена. Капитанът на "хлапетата" свали фланелката си и демонстративно я развя пред агитката на противника. Срещата бе доиграна след близо 1 час пауза.

Резултатът бе открит още в 10-ата минута от Мемфис Депай, който завърши по прекрасен начин многоходова акция на "Олимпик" Лион. В 24-ата минута резултатът бе удвоен от Набил Фекир. Капитанът на гостите с мощен удар прати топката в десния долен ъгъл. 

В началото на втората част домакините останаха с човек по-малко, след като Лео Лакроа влезе грубо в краката Фекир и бе изгонен с директен червен картон. В 58-ата минута Мариано Диас направи резултата класически след пас на Кени Тете. Бертранд Траоре вкара четвърти гол с техничен удар с левия крак. 

Така се стигна до 84-ата минута, когато Фекир излезе сам срещу вратаря и прати топката в мрежата за 5:0. Радостта му не се хареса на феновете и те започнаха да навлизат на терена. Стюардите и органите на реда реагираха бързо и не се стигна до големи ексцесии, след като ултрасите бяха изтласкани извън игрището, но срещата бе прекратена за близо час.

В крайна сметка последните пет минути се доиграха и "Олимпик" Лион спечели с 5:0.