на живо

Меси изпрати на Марадона "цялата сила на света"

Нападателят на "Барселона" с послание до сънародника си в социалните мрежи

Нападателят на 'Барселона" Лионел Меси публикува послание до славния си сънародник Диего Марадона, който претърпя успешна операция на мозъка в Буенос Айрес.

"Диего, изпращам ти цялата сила на света. Аз и моето семейство искаме да те видим добре възможно най-скоро. Сърдечно те прегръщам!", написа Лео в социалните мрежи.

Той сподели и снимка с двамата от периода на Марадона като селекционер на Аржентина.

 
 
 
View this post on Instagram

Diego, toda la fuerza del mundo. Mi familia y yo te queremos ver bien lo antes posible. ¡Un abrazo de corazón!

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

След претърпяната операция Марадона се чувства добре и ще остане под лекарско наблюдение през следващите дни.

Снимка: Reuters

Световният шампион с Аржентина от 1986 г. и двукратен първенец на Италия с "Наполи" (1987 и 1990 г.) беше приет по спешност в болница в родината си, тъй като в последните дни се чувстваше отпаднал. При последното му публично появяване в петък (30 октомври), навръх 60-ия му рожден ден, Марадона получи торта и плакет от ръководството на тима, на който е треньор - "Химнасия". По време на церемонията аржентинският любимец не изглеждаше добре, а близките му помагаха да се придвижва.

Докато траеше операцията, около 50 футболни почитатели се събраха пред болницата и скандираха името на Марадона. Те опънаха и големи транспаранти с лика на звездата. 

Снимка: Reuters

Не за първи път бившият футболист влиза в болница. Заради бурното му минало, което включва пристрастяване към наркотици и алкохол, Дон Диего не е в най-добрата форма за своите 60 години. В началото на 2019 г. той претърпя друга операция, извършена заради вътрешен кръвоизлив. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Марадона беше една от атракциите на световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. Той изгледа няколко мача на живо, като винаги реагираше бурно. Това наложи намесата на лекарски екип и тогава. През 2004 г. пък лежа в болница заради проблеми със сърцето и дишането, породени от злоупотребата с наркотици.