на живо

Лионел Меси е заразен с коронавирус

Футболистът на "Пари Сен Жермен" е един от четиримата, дали положителен тест

Reuters

Звездата на футболния "Пари Сен Жермен" Лионел Меси е заразен с коронавирус. Това съобщават от самия клуб на своя официален сайт. 

Четирима са играчите, дали положителен тест в клуба след кратката пауза около Нова година - Меси, Хуан Бернат, Серхио Рико и Натан Битумазала. Всички те са поставени под карантина. Един служител от щаба също е в изолация заради положителен тест. 

За последно парижани играха на 22 декември, когато направиха 1:1 с "Лориан". Тимът има мач утре (3 януари) от 1/16-финалите за Купата на Франция срещу "Ван".

Това е първият път, в който официално е обявено, че Лионел Меси е заразен с коронавирус. Преди участието му с Аржентина на Копа Америка през 2021 г. той би трябвало да е бил ваксиниран с доза от китайската "Синовак".

Снимка: Reuters

Меси прекара паузата около празниците в родината си заедно със семейството си. В социалните мрежи се появи видео, на което ясно се вижда как аржентинецът се забавлява в ритъма на музиката заедно със своята съпруга Антонела.

През 2021 г. футболистът напусна "Барселона" и се присъедини към ПСЖ, а в края на годината спечели за 7-ми път най-ценната индивидуална награда във футбола - "Златна топка".

Снимка: Reuters