на живо

Лионел Меси отново спечели "Златната обувка"

Аржентинецът вече има 6 награди за голмайстор на топ първенствата в Европа

Reuters

За трета поредна година Линоел Меси е на върха в голмайсторската класация на най-силните първенства в Европа. Неговите 36 попадения в Примера дивисион с екипа на "Барселона" му осигуриха шеста награда "Златната обувка"!

Така аржентинецът се превърна в безапелационен лидер по спечелени такива награди. В класацията той изпреварва своя "вечен враг" Кристиано Роналдо. Португалската звезда има 4 "Златни обувки", като за последно триумфира през 2015 г.

Снимка: Reuters

През настоящия сезон на второ място се нареди младият нападател на "Пари Сен Жермен" Килиан Мбапе с 33 гола. След него са Фабио Куалярела (26 гола), Роберт Левандовски (22 гола), Садио Мане, Пиер-Емерик Обамеянг и Мохамед Салах (по 22 гола) и Кристиано Роналдо, който се разписа 21 пъти в първия си сезон за "Ювентус".

Наградата на Меси идва часове преди участието му с "Барселона" във финала за Купата на краля срещу "Валенсия". Мача може да гледате днес (25 май) от 21:30 ч. по bTV Action.

"Не съм си мислил много за този трофей. Все още сме тъжни за това, което стана срещу "Ливърпул" в Шампионската лига. Не съм в настроение за лични награди", коментира Меси.

Благодарение на головете на своята звезда, каталунците станаха шампион на Испания за 28-ми път в историята. Те обаче не успяха да се класират за финал в Шампионската лига, след като отпаднаха на полуфинал след победа с 3:0 в първия мач срещу "Ливърпул" и загуба с 0:4 на "Анфийлд".

"Барса" ще се опита да се реваншира на феновете като постигне дубъл в Испания за 9-ти път.

Дали това ще се случи? Гледайте тази вечер от 21:30 ч. по bTV Action.