на живо

Лионел Меси: С Роналдо не можем да бъдем приятели

"След напускането на Неймар, "Барса" загуби мощта си в нападение", каза звездата на каталунците

Twitter

Звездата на "Барселона" Лионел Меси заяви, че не си представя него и един от най-големите му конкуренти - Кристиано Роналдо, като приятели.

"Не мисля, че някога ще бъдем приятели. Приятелството се изгражда, когато с един човек прекарваш време заедно и се опознавате. Ние нямаме такава връзка. Най-вече защото се виждаме само по церемонии по награждаване и нямаме време да си говорим. В добри отношения сме, но се се засичаме", каза Меси пред "Марка".

Футболистът, който преди ден (24 ноември) спечели четвъртата в кариерата си награда за голмайстор на сезона - "Златна обувка", за първи път разкри подробности за семейния си живот. Лионел и съпругата му Антонела имат двама сина - Тиаго (на 5 години) и Матео (на 2 години), а в момента очакват третото си дете.

Снимка: Instagram

"Денят ми се върти около децата. Сутрин ги водя на училище, а когато се върна от тренировка, взимам Тиаго. Опитваме се да прекарвам повече време с него, Антонела и Матео преди вечеря. След това ги слагаме да спят и тогава с нея имаме време само за нас. Правим всичко като едно нормално семейство", разказва аржентинецът.

Големият му наследник вече е част от школата на "Барса", но и двамата му синове все още не осъзнават, че баща им е една от най-големите звезди на световния футбол в момента.

"Не ме карат да играя често с тях. Говорим и много малко за футбол вкъщи. Понякога в клуба или в националния отбор се случват неща, които обсъждаме като семейство. Матео все още не осъзнава кой е Лионел Меси. Странно му е, когато ми искат автограф или се снимат с мен. Тиаго започва по малко да разбира. Харесва му да ходи на стадиона, да гледа мачове. Понякога и вкъщи ме нарича "Меси", както феновете, но не е осъзнал напълно какво се случва", споделя футболистът, който все пак предпочита да запази личния си живот скрит от медиите.

Пред "Марка" Меси споделя, че не е решил какво ще прави след отказването си от футбола, но едно е ясно - няма да се занимава с готвене. "Никога не съм готвил. Ако ми се наложи да го правя, няма да се справя", откровен е той. 

Снимка: Instagram

Любимото му изкушение обаче е ясно - шоколадът, който той посочва за свой таен "грях".

Въпреки множеството индивидуални награди, включително и четвъртата му "Златна обувка", получена преди ден, Меси е отборен играч, който мечтае титли със своите съотборници.

"Индивидуалните награди са хубав начин да отбележиш постижение, но винаги съм казвал, че те не са ми приоритет. Предпочитам да спечеля още една Шампионска лига или титла в Испания"

Снимка: Getty Images

"Барселона" в момента се представя силно и в двата турнира. Меси обаче разкрива, че след рекордния трансфер на Неймар в ПСЖ за 222 млн. евро, тактиката на каталунците се е променила.

"Напускането на Неймар промени играта ни. Загубихме голяма част от мощта си в нападение, но това ни направи по-силни в защита. В момента сме най-добре подготвени в средата на терена. Постигнахме добър баланс. За това сме добри и в защита", анализира той.

Тагове:

лионел меси