на живо

Лионел Меси: Съперничеството с Роналдо е здравословно

"Знаех, че няма да спечеля "Златната топка", заяви звездата на "Барселона"

marca.com

Здравословно! Така Лионел Меси определи "вечното съперничество" по футболните терени между него и играча на "Ювентус" Кристиано Роналдо. Въпреки че португалецът напусна "Реал" Мадрид, сравненията между двамата не спират, а съревнованието в различните категории и за множеството футболни рекорди не губи блясъка си.

"Съперничеството ми с Роналдо е здравословно и много красиво, за щастие на феновете. Времето, в което с него играехме в едно първенство и всеки се опитваше да спечели, беше много приятно. Кристиано беше голямата звезда в Ла Лига и в Мадрид, а тези наши дуели бяха страхотни. Но аз винаги съм гледал и отвъд тях. Опитвам се винаги да печеля за отбора, независимо дали Роналдо е тук или не.", разказа Меси пред испанското издание "Марка". 

Звездата на "Барселона" заяви категорично, че има само едно по-важно нещо от футбола и това е семейството - съпругата му Антонела и тримата му сина Тиаго, Чиро и Матео. 

"След раждането на децата ми те станаха най-големият ми приоритет. Те са най-важните! Очевидно е, че обичам футбола, живея с футбола, но семейството ми е над него", заяви щастливият татко.

Меси не възнамерява на този етап да напуска каталунския тим, въпреки отправеното предизвикателство от Роналдо да го последва в Италия.

"Нямам нужда от промени, все пак играя в най-добрия отбор в света. За мен всяка година е предизвикателство и нямам намерение да сменям първенството и да вкарвам голове другаде. Тук е домът ми, в най-добрия отбор на света!", заяви Меси.

2018 г. не бе от най-успешните за аржентинеца и той остана извън призовите места в индивидуални класации. Все пак Меси спечели рекордната си пета "Златна обувка" за голмайстор на Европа.

"Когато видях номинираните за "Златната топка", разбрах, че няма да спечеля аз. За мен не беше изненада, не очаквах нищо. А и да бъда честен, не отдавам голямо значение на тези награди", казва футболистът на "Барса".