на живо

Литекс с първа загуба при Любо Пенев

"Оранжевите" отстъпиха с 1:2 от Рубин (Казан)

Литекс допусна първа загуба в контролите, след като отстъпи пред руския Рубин Казан с 1:2 в испанския курорт Марбея.

"Оранжевите" бяха равностойни през целия двубой на опитния си съперник и при малко повече концентрация и прецизност в завършващата фаза не само можеха да изравнят, но дори и да спечелят проверката.

За ловчанлии отново се разписа Милчо Ангелов, за който това беше пето попадение от началото на подготовката.

Двубоят започна лошо за българите, които допуснаха гол в мрежата си още в 10-ата минута. Тогава Ткачук се възползва на задна греда и отблизо откри резултата. Срещата продължи оспорвано и динамично, с типичните за подобни сблъсъци единоборства, но в в рамките на феърплея. Литекс създаде 2-3 нелоши атаки, но без да успее да ги завърши по най-добрия начин.

В 41-ата минута напористата игра на играчите на Любослав Пенев доведе до изравнителен гол на Милчо Ангелов. Националът Кристиян Малинов подаде към нападателя, той се освободи от бранител на Рубин и хладнокръвно направи 1:1.

Веднага след подновяването на играта Рафа се озова на изгодна позиция пред вратата, но не можа да отправи решителен удар. В 55-ата минута Густаво Кулма центрира отдясно и Ангелов стреля с глава, но не успя да вкара втори гол.

В 57-ата минута добър пробив на Елтън завърши с прострелен пас в наказателното поле, но малко не достигна на Арсенио да засече топката в мрежата. Постепенно в игра за Литекс се появиха почти изцяло нов състав.

В 72-ата минута с добра акция, руснаците изведоха Джалилов сам срещу Конов и той не сбърка, покачвайки на 2:1.

Пред юношата Тонислав Йорданов се отвори отличен шанс да донесе равенството в самия край на мача. Талантът изигра добре ситуацията и отправи опасен шут от въздуха, но не успя да прати топката в мрежата.

Следващата проверка на Литекс ще бъде на 10 февруари срещу тима на Днепър (Украйна).