на живо

Литекс със страхотна победа над Бандаловски и компания

"Оранжевите" надиграха Партизан с 2:1

БГНЕС

Литекс постигна престижен успех в края на своята зимна подготовка. Ловешкият тим надигра Партизан с 2:1 в контролна среща, в която цял мач за сръбския гранд изигра бившият футболист на ЦСКА и националния отбор Иван Бандаловски. Головете за "оранжевите" отбелязаха Румен Руменов и Страхил Попов, като и двамата бяха точни през второто полувреме.

През първата част и двата тима пропуснаха добри положения, а за родния отбор Асприля не успя да се разпише в две ситуации към края на полувремето. След почивката изстрел на Десподов от свободен удар бе спасен от вратаря на Партизан, а гостите пропуснаха стопроцентов шанс, като техен футболист стреля от пет метра, но Баривиейра спаси.

В 66' Литекс поведе в резултата, след като удар на Асприля бе избит от голлинията, но при последвалата добавка Руменов не сгреши - 1:0. Ловчанлии запазиха аванса си едва 13 минути, след като в 79' Чиркович изравни, засичайки центриране от ъглов удар.

Същото упражение обаче повтори и Страхил Попов в 84', осигурявайки победата за Литекс. Той бе точен с глава след подаване на Асприля от фаул.