на живо

Литманен: Стоичков беше една от най-важните фигури за "Барселона" (ВИДЕО)

"Силата на футбола ни превърна в приятели", каза бившият футболист на каталунците

Литманен: Стоичков беше една от най-важните фигури за "Барселона" (ВИДЕО)

С куп суперлативи засипа бившия футболист на "Барселона" Яри Литманен тазвечершния си съперник Христо Стоичков. Финландецът заяви, че именно Камата е бил един от основните играчи на "Барселона", когато тимът спечели Купата на европейските шампиони през 1992 г. 

"Помня Христо от периода, в който Барселона спечели Купата на европейските шампиони през 92-ра, както и 4-те поредни титли в Испания. Той беше една от важните фигури в този състав. Играли сме един срещу друг няколко пъти - в мачовете на Финландия срещу България, на "Аякс" срещу "Барселона" и мога спокойно да кажа, че той беше велик играч", не спести похвали гостът на Камата.

Двамата са дългогодишни приятели и Литманен не се поколеба да откликне на поканата на Стоичков за мача в Стара Загора, който може да гледате по bTV Action и на сайта btvnovinite.bg.

"По-късно, когато заиграх в "Барселона", се опознахме по-добре. В други отбори и турнири също сме били от един тим. Харесвам го! Той е приятен човек и със силата на футбола станахме по-близки", завърши Литманен.