на живо

"Ливърпул" е платил над 170 млн. лири на "Саутхемптън" в последните четири години

Върджил ван Дайк е шестият играч на "светците", който преминава на "Анфийлд" от 2014-а година насам

Ръководството на "Ливърпул" е превело по сметката на "Саутхемптън" общо 170.5 милиона лири през последните четири години, сочат сметките след финализиране на трансфера на Върджил ван Дайк.

26-годишният бранител е шестият футболист на "светците", който преминава на "Анфийлд" в този период от време.

Снимка: Getty Images

Първи към "червената" част на Мърсисайд в последните четири сезона пое Рики Ламбърт, който подписа с клуба през юни 2014-а година за сумата от 4 милиона лири. Реално той се завърна с пари в клуба, който го освободи много по-рано в кариерата му, но и този път нападателят не сполучи. Ламбърт се разписа само три пъти в 36 мача и премина в "Уест Бромич".

Снимка: Getty Images

Адам Лалана подписа с "Ливърпул" през юли 2014-а, след като "Саутхемптън" прие оферта на стойност 25 милиона лири. Под ръководството на Юрген Клоп той навлезе във формата, която преди години го направи един от водещите халфове не само във вътрешното първенство, а и в националния отбор. През този сезон обаче Лалана е преследван от контузии. Лъч светлина за "червените" е, че той вече е възстановен и започна да влиза в игра, макар и за момента само като резерва.

Снимка: Getty Images

Деян Ловрен последва Лалана с трансфер на стойност 20 милиона лири. Централният бранител беше привлечен за заместник на прекратилия кариерата си Джейми Карагър, но му беше трудно да се нагърби с тази отговорност. Неговата форма спадна значително през последните няколко месеца заради странични фактори, но голяма част от феновете на мърсисайдци вярват, че хърватинът има какво още да даде на тима.

Снимка: Getty Images

През юли 2015-а в "Ливърпул" пристигна Натаниел Клайн срещу сумата от 12.5 милиона лири. Той беше привлечен за титуляр на десния бек и показа постоянство, което му спечели място в националния отбор на Англия за европейското първенство през 2016-а година. Той обаче все още не е играл през настоящия сезон заради контузия, а отсъствието му в защитния вал на Юрген Клоп е осезаемо.

Снимка: Getty Images

През юни 2016-а "Ливърпул" плати 34 милиона лири на "светците" за Садио Мане. Сенегалецът определено заслужи похарчените средства, след като започна много силно в новия си отбор и завърши предния сезон с 13 гола в 27 мача. Той стана неразделна част от "Невероятната четворка" заедно с Филипе Коутиньо, Роберто Фирмино и Мохамед Салах.