на живо

"Ливърпул" излъга "Арсенал" в мач с 10 ефектни гола и драматични дузпи

Двата тима изиграха феноменален мач на "Анфийлд"

Getty Images

Поредното изключително шоу на "Анфийлд" класира "Ливърпул" за 1/4-финалите на "Карабао Къп" за първи път в последните три сезона. Играчите на Юрген Клоп елиминираха "Арсенал" след един невероятно драматичен мач с 10 красиви гола, който завърши с дузпи.

През двете полувремена паднаха по пет попадения, а голът за 5:5, който изпрати мача в дузпи бе отбелязан в третата минута на добавеното време.

Снимка: Getty Images

Срещата бе много динамична, с 30 голови положения, 14 от които точни, а почти всички попадения бяха технични и много класни.

Още в 6-ата минута един от най-опитните в състава на Унай Емери - Шкодран Мустафи, си вкара автогол. Въпреки по-високия процент на притежание на топката от страна на домакините, "Арсенал" бързо направи обрат и поведе с 3:1. Торейра изравни в 19-ата минута, а два гола на Габриел Мартинели в рамките на 10 минути дадоха сериозно предимство на "топчиите".

Снимка: Getty Images

18-годишният бразилец Габриел Мартинели се превърна в най-резултатния тийнейджър в топ 5 на първенствата в Европа. От началото на сезона той има 7 мача и 7 гола за "Арсенал" във всички турнири.

В 43-ата минута Джеймс Милнър върна интригата с гол от дузпа за 2:3.

По всичко изглеждаше, че с попадението си в 54-ата минута за 4:2 Мейтланд-Найлс ще прекърши крилата на "Ливърпул", но след пускането в игра на младока Къртис Джоунс домакините се вдъхновиха и изравниха.

Снимка: Getty Images

В 54-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн вкара поредния си красив гол извън границата на наказателното поле, а четири минути по-късно Дивок Ориги направи 4:4. Но това далеч не беше всичко. С невероятно попадение от дистанция в 71-ата минута Джо Уилок отново изведе гостите напред в резултата - 4:5. В третата минута на добавеното време обаче Ориги направи драмата пълна с акробатично изпълнение за 5:5.

При дузпите сгреши единствено Дани Себайос, чийто удар бе отразен от младия вратар на "Ливърпул" Кайомин Келехър.

Снимка: Getty Images

"Ливърпул" и "Арсенал" се изправиха един срещу друг за 15-и път. Това е най-често срещаният сблъсък в историята на турнира. 

Едва за втори път в последните си 66 мача у дома "Ливърпул" получи 5 гола във вратата си. Интересното е, че предният път отново е срещу "Арсенал" и то в този турнир през януари 2007-а, когато "топчиите" побеждават с 6:3