на живо

Ливърпул изпусна сборен отбор на Малайзия, Джордън Айб със страхотен гол (ВИДЕО)

Мърсисайдци завършиха турнето си с актив от 3 победи и 1 равен

Facebook

Пред около 45 000 души на близо 90-хилядния Национален стадион в столицата Куала Лумпур Ливърпул пропусна да запише четвърта поредна победа на своето предсезонно турне в Югоизточна Азия и Австралия. "Червените" направиха куп пропуски и завършиха 1:1 със сборен отбор най Малайзия.

Домакините поведоха в 13-ата минута с гол на либерийския си нападател Патрик Роналдиньо, но в средата на полувремето Джордън Айб изравни със страхотно попадение след индивидуален пробив. Така мърсисайдци завършиха турнето си с актив от 3 победи и 1 равен.

На вратата на Ливърпул започна Адам Богдан, защитното каре беше оформено от Натаниъл Клайн, Мартин Шкъртел, Деян Ловрен и Алберто Морено. В средата на терена бяха капитанът Джордън Хендерсън, Лукас Лейва и Джеймс Милнър.  Офанзивната тройка пък се състоя от Айб, Адам Лалана и Дивок Ориги.

Изненадващо или не домакините от Малайзия XI поведоха в 13-ата минута. Попадението беше дело на Патрик Роналдиньо, който беше изпуснат първо от Шкъртел, а след това и от Ловрен. Няколко минути по-късно Хендерсън изпусна очи в очи с вратаря на домакините, след като беше изведен отлично от Лалана.

Ливърпул обаче продължи да натиска. В 28-ата минутал логичното се случи  и резултатът беше изравнен. Айб пое топката по десния фланг, нахлу към наказателното поле, залъга няколко противникови играчи и от около 18 метра изпрати мощно топката в горния ляв ъгъл на вратата с по-слабия си ляв крак.

В края на полувремето Ориги пропусна да направи пълен обрат, след като остана сам срещу вратаря и стреля право в него.

През второто полувреме Ливърпул продължи да доминира, но не съумяваше да се възползва от шансовете си. В 56-ата минута Ориги изпусна поредното добро положение. Този път той беше изведен добре от Хендерсън, демонстрира добра скорост, но завършващият му удар отново беше право във вратаря.

След час игра и гредата спаси домакините – Лалана стреля извън наказателното поле, топката се отби от крака на защитник и срещна напречния стълб.  В следващите минути Милнър и Ловрен също пропуснаха златни шансове.

Пропуските на Ливърпул можеха да струват скъпо, след като в добавеното от съдията време стражът на червените Богдан се намеси решително и спаси тима си от загуба.

Вижте най-интересното от днешния мач: