на живо

"Ливърпул" кръщава трибуна на Кени Далглиш

Клубът засвидетелства уважението си към един от най-великите в историята на "червените"

Една от трибуните на "Анфийлд"- "Сентинъри Стенд", вече ще носи името на легендата Кени Далглиш, съобщиха от "Ливърпул".

Решението е взето от собствениците от "Фенуей Спортс Груп" като част от празненствата по случай 125-ата годишнина от основаването на английския гранд.

"Това е свидетелство за историята на "Ливърпул" и примера за невероятните личности в нея. Кени Далглиш е уникален не само заради постиженията си с "Ливърпул", но и заради цялостния си принос към играта в Англия. Изявите му като футболист, а после и мениджър на тима, му отредиха специално място в сърцата на феновете", каза Джон Хенри. 

"Приносът му не се измерва само в отбелязаните голове, спечелените точки и завоюваните купи. Неговите ценности са ценностите на "Ливърпул". Той олицетворява най-доброто в нашия клуб", добави Хенри.

През август 2017 г. се навършват 40 години от идването на Далглиш на "Анфийлд". През 1977-а година той се присъединява към "червените" от "Селтик", след което играе в отбора до 1990-а.

Два пъти застава начело на тима като негов мениджър. През тези години мърсисайдци печелят 8 титли на Англия, 2 купи на ФА, 5 купи на Лигата, Суперкупата на УЕФА и 3 пъти стават шампиони на Европа.